Blog

De ce WinMENTOR ENTERPRISE?

De ce WinMENTOR ENTERPRISE?

Pentru ca WinMENTOR ENTERPRISE (prescurtat WME) inseamna 17 ani de experienta si colaborare cu peste 25.000 de utilizatori WinMENTOR.

Pentru ca WME are incorporata tehnologia Oracle.
Pentru ca WME se adreseaza companiilor mijlocii si mari, s-a ales numarul 1 mondial in ceea ce priveste tehnologia bazelor de date. Avantajele care decurg de aici sunt multiple:manipularea unui volum mare de date, rapiditatea in operare, integritatea referentiala a datelor, numar nelimitat de utilizatori, posibilitatea dezvoltarilor rapide, etc

Pentru partea puternica de raportare.
In orice sistem ERP partea de raportare este una deosebit de importanta, in special pentru conducere. In acest sens listele si rapoartele din WME ofera informatii prompte si complete, obtinute rapid de catre utilizatorii sistemului.

Pentru avantajele tehnologiei client-server.
Sistemul ERP WinMENTOR ENTERPRISE este un sistem client-server in sensul ca toate tranzactiile sunt procesate pe server. Statiile de lucru doar comanda serverului ce sa faca. Avantajele care decurg de aici sunt urmatoarele:
- Creste foarte mult stabilitatea si siguranta functionarii sistemului;
- Viteza de lucru este mai ridicata deoarece traficul pe retea este diminuat;
- Calculatoarele client pot fi mai putin performante; ceea ce conteaza mai mult este serverul;

Pentru usurinta trecerii de la WinMENTOR la WME.
Atat interfata aplicatiei WME, meniurile cat si anumite optiuni sunt asemanatoare cu cele din WinMENTOR.  Astfel, pentru companiile care folosesc solutia WinMENTOR si activitatea acestora a crescut ca volum si complexitate, se poate face trecerea destul de facil la WME. Astfel  orice utilizator de WinMENTOR va gasi foarte usor sa foloseasca aplicatia WinMENTOR ENTERPRISE.

Va invitam sa vedeti si care ar fi principalele avantaje WME comparativ cu WinMENTOR.

De ce WinMENTOR?

De ce WinMENTOR?

Pentru ca WinMENTOR va ofera informatii pretioase asupra companiei dvs. astfel incat sa detineti controlul asupra afacerii dvs. si sa luati decizii corecte.
In acest sens solutia ERP WinMENTOR  ofera managerilor si factorilor de decizie rapoarte complete si variate, in timp real, usor de configurat.

Pentru ca WinMENTOR este un sistem integrat de gestiune si contabilitate.
Avantajele majore care decurg de aici sunt urmatoarele:
- generarea in timp real a situatiilor finaciar-contabile finale;
- contabilitatea reflecta fidel operatiile din toate modulele (Salarii, Mijloace fixe, Productie, Trezorerie, Gestiune, etc);

Pentru ca WinMENTOR este destinat utilizarii de catre firme cu profil de comert en-gros şi en-detail, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil,  alimentatie publica, servicii, etc.

Pentru ca WinMENTOR permite evidenta unui numar nelimitat de firme.

Pentru ca cifrele spun multe:
- solutia WinMENTOR este prezenta pe piata din Romania de peste 18 ani;
- sunt peste 9.500 de companii care au ales WinMENTOR;
- sunt peste 30.000 de utilizatori WinMENTOR;

Pentru usurinta in operare.
Aceasta este una din caracteristicele de baza ale programului WinMENTOR, acest aspect fiind sesizat imediat de catre utilizatorii noi ai programului. Utilizatorii care nu au notiuni de contabilitate pot lucra confortabil in program, generarea inregistrarilor contabile facandu-se automat in momentul introducerii datelor, acestea putand fi vizualizate imediat.

Pentru reteaua de distributie si service WinMENTOR la nivel national.
Putem vorbi chiar de comunitatea WinMENTOR: informatii utile puteti gasi atat pe forumul WinMENTOR cat si si pe zecile de site-uri ale distribuitorilor WinMENTOR si ale producatorului.

Pentru accesul gratuit la versiunile noi ale aplicatiei direct de pe Internet.

Pentru un raport pret/calitate optim.
In pretul licentelor software sunt incluse atat implementarea solutiei WinMENTOR, cat si scolarizarea utilizatorilor.

Pentru ca puteti testa gratuit varinta demo a programului WinMENTOR.

Cum aleg o solutie ERP?

Alegerea unei solutii ERP ar trebui sa porneasca in primul rand de la stabilirea nevoilor si obiectivelor interne ale companiei dvs. Pornind de la acestea va oferim cateva idei care sa va ajute in alegerea unei solutii ERP:

Modul in care solutia ERP raspunde la nevoile si obiectivele dvs.
In acest sens stabiliti o intalnire cu implementatorul solutiei ERP si faceti impreuna cu acesta o analiza a nevoilor dvs. In aceasta faza nu este importanta solutia in sine, ci intelegerea cat mai clara de catre implementator a cerintelor dvs. Daca implementatorul intelege corect cerintele dvs. si are in portofoliu mai multe solutii ERP, acesta va recomanda solutia sau solutiile care corespund cel mai bine cerintelor dvs. si va va face o prezentare a acestora. Este de dorit ca in decursul prezentarii solutiei ERP sa vi se arate cum s-ar transpune in program cerintele dvs. De fapt acestea sunt cele care intereseaza in mod special compania dvs. Scopul dvs. nu este de a achizitiona un software, ci de a achizitiona solutii la nevoile dvs.

Date despre solutia ERP
De cat timp este aceasta solutie pe piata? Cate companii folosesc aceasta solutie? Ce referinte are aceasta  solutie?
Acestea sunt cateva intrebari pe care ar fi de preferat sa vi le puneti legat de respectiva solutie ERP. Puteti cere aceste date atat furnizorului solutiei respective, dar le puteti gasi si din alte surse.

Experienta implementatorului solutiei ERP
Este bine de stiut faptul ca implementarea unei solutii ERP are putina legatura cu solutia ERP in sine. O implementare a unei solutii ERP este o operatiune complexa si de durata, care angreneaza oameni atat din partea implementatorului cat mai ales din partea dvs. Abordarea unei implementari pe baza unui plan de implementare, precum si experienta oamenilor care fac implementarea sunt lucruri importante pentru succesul unei implementari ERP.

Suportul tehnic atat in timpul implementarii cat si post implementare
Suportul tehnic este un element esential atat pentru succesul implementarii cat si pentru adoptarea solutiei pe termen lung. Asigurati-va ca implementatorul va poate oferi acest serviciu intr-un mod profesional: asistenta prin e-mail, telefonica, prin acces de la distanta prin programe dedicate, etc.
De asemenea mai este o latura importanta a suportului tehnic care se refera la versiunile noi de program si la raportarea de bug-uri. Asigurati-va ca dupa implementare aveti acces la aceste facilitati.

Costurile solutiei ERP
Costurile unei solutii ERP difera in functie de foarte multe elemente si reprezinta un cumul de alte costuri. Asadar, in pretul unei solutii ERP intra costul licentelor software, costul serviciilor de implementare, costul suportului tehnic. Separat de acestea este posibil sa fie nevoie de upgrade-ul infrastructurii IT, in functie de dotarile dvs. si de cerintele tehnice ale solutiei ERP.
Toate aceste elemente depind de specificul implementarii solutiei ERP intr-o anumita companie: procesele care se doresc a fi implementate, numarul de utilizatori, durata si scopul implementarii.
Toate aceste aspecte este bine sa le discutati la inceputul implementarii. Datorita complexitatii sistemelor ERP chiar si asa sunt sanse mari ca in decursul implementarii sa mai apara modificari ale costurilor. Cauzele pot fi multiple: cerinte noi ale dvs. sau modificarea celor existente, modificarea numarului de utilizatori, achizitia de module suplimentare, etc.

In speranta ca am atins cateva aspecte legate de alegerea unei solutii ERP, va doresc sa faceti alegerea care corespunde cat mai bine nevoilor si cerintelor dvs.

Ce este o solutie ERP?

Ca sa incepem cu definitia clasica, ERP-ul (Enterprise Resource Planning  – Sistemul de planificare a resurselor intreprinderii) este instrumentul software care faciliteaza integrarea informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica. Scopul ERP este sa asigure transparenta datelor in cadrul unei organizatii si sa faciliteze accesul la orice tip de informatie utila in desfasurarea activitatii.

Pornind de la aceasta definitie vom incerca sa dam in cele ce urmeaza cateva explicatii deoarece se pare ca termenul ERP este inca invaluit intr-o aura de mister datorita confuziilor care se nasc in jurul lui. Asadar, ce este o solutie ERP?

ERP-ul este o solutie de gestiune a resurselor unei companii care cuprinde functionalitati si module de management al afacerii si care asigura baza informatica de inregistrare si administrare a proceselor financiar contabile, de vanzari, achizitii, management al productiei, management al resurselor umane si servicii in cadrul organizatiei. Sistemele ERP ofera o privire de ansamblu asupra companiei, permitand luarea deciziilor in timp real. Un sistem ERP poate include atat elemente de gestionare a resurselor interne, cat si elemente de gestionare a relatiei cu furnizorii si clientii.

Istoric
Istoria sistemelor ERP dateaza din anii 1960 cand acest tip de aplicatie software era folosit cu preponderenta pentru asistarea procesului de productie. Primul produs de acest tip a fost MRP (Material Resource Planning). Desi utile in activitatea de productie, aceste aplicatii nu isi extindeau functionalitatile si spre alte zone de interes pentru o intreprindere precum contabilitate, resurse umane, vanzari.

Incepand cu anii ’90 sistemele ERP au inceput sa ia forma aplicatiilor actuale. Desi dupa aparitia MRP functionalitatile acestui tip de programe au inceput sa se extinda, ERP-ul actual a luat fiinta in momentul in care informatiile au putut fi centralizate intr-o platforma comuna si functionalitatile sale au fost integrate.

Astazi, sistemele ERP fac un nou pas in dezvoltarea lor prin utilizarea internetului pentru eficientizarea functionalitatilor. Clientii de la mii de kilometri distanta pot avea acces la stadiul propriei comenzi sau la stocurile companiei furnizoare prin integrarea facilitatilor ERP cu aplicatiile WEB.

Functionalitati
Sistemele ERP, sunt programe modulare, fiecare arie de activitate a companiei fiind acoperita de catre o aplicatie specifica. Modulele unui sistem ERP functioneaza integrat utilizand o baza de date comuna, sau pot functiona independent. Pot fi enumerate cateva categorii de module care servesc la gestionarea cu eficienta a unei intreprinderi:

Productie: planificarea si urmarirea productiei
Gestiune: evidenta stocurilor, a furnizorilor, a platilor și incasarilor
Salarii: calculul salariilor și managementul informatiilor referitoare la personal
Contabilitate: evidenta financiar contabila
Imobilizari: evidenta mijloacelor fixe și calculul amortizarii
CRM: managementul relatiilor cu clientii
BI: rapoarte, analize, prognoze

Caracteristici principale ale solutiilor ERP
Organizeaza procesele si activitatile de afaceri punand la dispozitie informatii rapide, concrete si concise.

Are abilitatea de a se adapta rapid la schimbarile permanente ale mediului comercial cu intreruperi minime ale activitatilor companiei.

Ofera o interfata de utilizare moderna care va creste productivitatea prin scutirea timpului de lucru aferent operarii.

Va sprijini luarea deciziilor manageriale pe baza unor informatii inteligente oferite in timp real.

Prin achizitia unui ERP, investiti in instrumente inovatoare, usor de folosit, adoptati tehnici de afaceri moderne si imbunatatiti randamentul afacerii.

Prin utilizarea unui ERP ramaneti in top intr-un mediu de afaceri competitional si mereu schimbator.

Compania dumneavoastra va avea de castigat prin utilizarea aplicatiei, scutind resurse si timp si reducand costurile.

Cu ajutorul unui ERP puteti obtine rezultate masurabile: atributiile dumneavoastra sunt indeplinite cu minim 40% mai repede decat timpul necesar altor sisteme.

Activitatile vor fi executate intr-un mod mai rapid si mai linistit ca rezultat al utilizarii interfetei usor de accesat, mecanismelor incorporate pentru planificarea activitatilor si pentru functionalitatea si controlul fluxului de lucru.

Informatia va fi prezentata intr-un format gata de utilizat, conform necesitatilor personalului care utilizeaza aplicatia. Solutia ERP inglobeaza de asemenea si scenarii de business intelligence gata de utilizat. Prin urmare, si aspectele problematice dar si posibilitatile de dezvoltare vor fi mai usor de identificat si de actionat asupra lor.

Activitatea dumneavoastra comerciala va dobandi flexibilitatea si energia necesara in vederea utilizarii pe deplin a activitatii si va creste.

Comunicarea intre companie si clienti va deveni mai rapida si mai eficienta.