WinMENTOR

Solutia ERP aleasa de peste 9500 de firme din Romania

WinMENTOR

WinMENTOR este solutia de gestiune și contabilitate aleasa de peste 9.500 de firme private, ONG-uri sau institutii de stat,  dovedindu-se a fi o soluție fiabila si de incredere, adaptata cerintelor pietei romanesti.

Pachetul de programe de gestiune este conceput pentru a respecta cerintele pietei actuale, oferind un acces prompt si simplu la toate resursele disponibile. WinMENTOR cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza si raportarea rapida a informatiilor permitand astfel posturilor manageriale accesul rapid la informatiile contabile si de gestiune. Afla mai multe

WinMENTOR – Descriere

WinMENTOR este destinat utilizarii de catre firme cu profil de comert en-gros şi en-detail, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil, alimentatie publica, servicii, etc. Pachetul de programe este astfel conceput incat poate fi folosit si de catre persoane neinitate in contabilitate, odata ce configurarea initiala a fost definitivata sub indrumarea coordonatorului compartimentului economic. In momentul introducerii datelor din documentele primare in machete, programul genereaza automat inregistrarile contabile aferente, acestea putand fi vizualizate imediat.

Modulul principal MENTOR ofera urmatoarele facilitati de functionare:

Evidenta contabila

WinMENTOR asigura posibilitatea introducerii planului de conturi specific firmei Dvs. Cu aceste adaptari puteti folosi analitice pe un numar nelimitat de nivele. Programul calculeaza automat coeficientul diferentelor de pret la marfuri, închide automat conturile de venituri si cele de cheltuieli, conturile de TVA. Pentru firmele asociate în participatiune, programul asigura distribuirea procentuala a veniturilor si cheltuielilor. Intrucat inregistrarile contabile sunt efectuate automat, programul compune si explicatiile acestora, detaliate conform optiunii utilizatorului. Inregistrarile contabile efectuate automat de program pot fi completate, eventual, cu note contabile diverse (ex.: pentru cheltuieli de constituire, repartizarea profitului, impozit pe dividende). Este posibila si obtinerea unei balante cumulate pentru firmele din cadrul unui grup.
Afla mai multe

WinMENTOR – Salarii

Modulul SALARII din WinMENTOR ofera posibilitatea calculului salariilor angajatilor, lasand utilizatorul sa opteze intre inregistrarea lor contabila direct in modulul de baza WinMENTOR si includerea lor manuala prin note contabile.

In afara de aceasta posibilitate, care permite functionarea modulului independent de produsul de baza WinMENTOR, acest modul are facilitati de configurare a contributiilor, indemnizatiilor, sporurilor si retinerilor, ce ii confera un grad ridicat de adaptabilitate la cerintele utilizatorului si la modificarile de legislatie. Adaugand gradul ridicat de configurabilitate a listelor specifice, rezulta un instrument ideal pentru optimizarea activitatii de evidenta a personalului si calcul al salariilor. Afla mai multe

WinMENTOR – Mijloace Fixe

Modulul MIJLOACE FIXE din WinMENTOR permite calculul automat al amortizarii mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, aflate in gestiunile societatii utilizatorului in regim liniar, accelerat sau degresiv. Facilitati de calcul: posibilitatea modificarii duratei de utilizare a mijlocului fix in timpul ciclului de amortizare, posibilitatea reevaluarii amortizarii mijloacelor fixe si a valorii de inventar, etc.

WinMENTOR – Productie

Creat pentru a veni in intampinarea utilizatorilor ce si-au dezvoltat activitatea de productie, modulul PRODUCTIE ofera posibilitatea asistarii utilizatorului in realizarea urmatoarelor etape:
• pregatirea fabricatiei – incarcarea consumurilor de materiale si de manopera pe produs;
• lansarea in productie – elaborarea comenzilor interne de productie si generarea programului lunar de fabricatie;
• urmarirea consumurilor de materiale si manopera, a productiei realizate;
• transmiterea realizarilor lunare ale angajatilor in modulul SALARII in vederea furnizarii indicatorilor impliciti de realizare a salariilor in acord;
• postcalculul productiei lunare realizate conform programului de fabricatie (cu preluarea datelor din modulul SALARII in ceea ce priveste consumurile de manopera);
• evidenta realizarii productiei – abateri realizate la nivel de comanda interna in ceea ce priveste consumurile de materiale si manopera, stadiul realizarii programului de fabricatie lunar, situatia realizarii comenzilor de la clienti, etc.

WinMENTOR – Comercial

Posibilitatile de lucru oferite utilizatorilor acopera integral cele mai complexe solicitari ale departamentelor comerciale.
Astfel, sunt acoperite integral contractele comerciale de vinzare-cumparare si cele de leasing operational si financiar.
Ofertele, comenzile si contractele la si de la parteneri (furnizori, clienti) pot fi gestionate integral.

Iata si unele facilitati specifice firmelor de distributie:
• atribuirea automata de discounturi sau majorari de preturi de vinzare, dupa diverse criterii
• lucrul cu articole cu preturi multiple si cu categorii de pret implicite
• inregistrarea automata a taxelor de coletarie (pe greutate, pe valoare, cu valoare declarata, taxe ramburs, etc.)
• urmarire garantii la vinzare
• generator de facturi pt. comenzile de la clienti in limita stocurilor disponibile si in ordinea termenelor de livrare
• generator de facturi pentru vinzari
• facturare automata pentru servicii de tip abonament
• generator de facturi pentru vinzari/achizitii in rate
• generator de facturi pentru vinzari/achizitii in leasing
Listele specifice acestui modul acorda utilizatorului avantajul de a obtine informatii detaliate despre rezultatele activitatii sale comerciale:
• stocuri: necesar de aprovizionat, stocuri critice, in curs de epuizare, fara miscare, prognoza de stocuri bazata pe perioade comparabile Afla mai multe

WinMENTOR – Parc Auto

Modulul PARC AUTO functioneaza cu varianta Extinsa a aplicatiei WinMENTOR. Acesta permite gestiunea flotei auto si calculul consumului normat de combustibil pe baza fiselor de activitate zilnica (FAZ).

Alaturi de pachetul de programe WinMentor, ofera posibilitatea de a analiza un vehicul ca pe un centru de profit, punand in balanta eficienta utilizarii lui pentru transport cu cheltuielile pe care le-a ocazionat.

Parc Auto cuprinde date generale despre mijloacele de transport si despre anvelopele utilizate, precum si autorizatiile si documentele necesare utilizarii autovehiculelor. De asemenea, faciliteaza planificarea interventiilor, evidenta traseelor de parcurs, evidenta fiselor de activitate zilnica si calculul automat al consumurilor normate de combustibil.

WinMENTOR – Expert

EXPERT este un modul WinMENTOR care permite analiza activitatii firmei dintr-un punct de vedere diferit de cel al incadrarii contabile. Incadrarea detaliata aplicata valorilor vehiculate de firma furnizeaza o imagine amanuntita a centrelor analizate, fie ele de tip “flux financiar”, de tip “urmarire contracte” sau de oricare alt tip imaginat. Prezentarile grafice disponibile in sectiunea “LISTE”, evidentiaza comparativ sumele incasate si sumele cheltuite pentru un anumit scop. Rezultatele prezentate sub forma vizuala conduc la cresterea calitatii decizionale, pornind de la imagini sintetice la nivel de centru si terminand cu imagini analitice pentru elementele componente ale centrelor. Afla mai multe

WinMENTOR – Satelit

Legatura dintre BAZA si SATELIT – destinata sincronizarii celor doua baze de date care se dezvolta in paralel – se face prin intermediul pachetelor de date, pregatite de procedurile de cuplare din modulul SATELIT si transmise prin intermediul retelei Internet sau pe suport magnetic. Sincronizarea se face in ambele sensuri. Existenta unui SATELIT presupune realizarea urmatoarelor activitati:

• pornirea SATELITULUI;
• operarea tranzactiilor curente;
• sincronizarea bazei de date de pe SATELIT cu cea de pe BAZA.

 

 

 

 

 

WinMENTOR – Casa de Marcat

Modulul CASA DE MARCAT se adreseaza utilizatorilor de case de marcat “OPTIMA”, “OMRON”, “EURO”, “DATECS”, OPTIMUS si “SAPEL”. Functii principale:
•    preluarea stocurilor gestiunilor pe care le deserveste (direct din stoc la început sau ulterior de pe tranzactiile de receptie sau transfer intern);
•    editarea raportului “Z”, împreuna cu generarea monetarului si modificarea efectiva a stocului din WinMENTOR;
•    furnizarea raportului privind vânzarile din casa în orice moment al zilei fara sa întrerupa functionarea casei de marcat sau sa influenteze în vreun fel functionarea ei;
•    înregistrarea automata în contabilitate a monetarelor operate. Afla mai multe